2014. július 30., szerda

Story-line!

Sziasztok!

Íme az első hivatalos bejegyzés!!!
 Háromszoros hurrá nekem!!! XD Komolyra fordítva a szót, még senki nem jelentkezett, hogy összedugjuk a kis buksinkat és átnézzük a blogját. Ez persze nem probléma nem vártam hogy egyik napról a másikra csoda történjen de nem győzöm hangsúlyozni hogy itt vagyok és nyugodtan lehet mindenféle kérdéssel zaklatni.

Ez volt a zárójeles elő-bejegyzés. :)
  Puszi: Fruzsi

Építs!

 Egyre többször futok bele  olyan blogokba, oldalakba ahol a szerző leírja hogy nincs előre meghatározott történet szál csak fogja magát leül a gép elé és leírja ami ép eszébe jut és így alakul a történet fonala. 
Nem ez a legjobb módja egy jó történet megírásához, mert könnyen saját magatok áldozata lehettek. Ha így írjátok meg a történetet akkor nagy eséllyel estek abba a hibába, hogy már ti se tudjátok hogy mit írtatok le az előző bejegyzésekbe és teljesen ellenmondásos lesz az egész hisz az egyik részben még X évesek voltak a következőben meg már Y évesek, vagy pedig a szereplőnek az egyik részben még zöld szeme volt a másikban meg már kék. stb. Ezek kis apróságok írás közben fel se tűnnek de az olvasónak zavaró lehet.

 Az ilyen kis bakikat könnyen ki lehet kerülni azzal hogy írtok magatoknak egy story-line-t. A story-line egy filmes/könyves kifejezés ami azt fejezi ki hogy a rendező/író mindig készít egy rövid kis összegzést a történetről, szereplőkről. Leírják a történet fonalát mi- mi után következik, lerajzolják a szereplők közötti kapcsolatokat, a szereplők egész élettörténetét is leírják hisz ezek a dolgok fogják meghatározni a szereplő magatartását/személyiségét. Eltervezik az egész történetet és hogy pontosan hány fejezetbe tudják ezt leírni. 

Ha a story-tok felépítésével kapcsolatban bármiféle kérdésetek van akkor nyugodtan keressetek fel!

Puszi: Fruzsi





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése